תפקידים

מנהל אבטחת אכות קרדיט לסאנרייז אינטראקטיב
הבטחת איכות'' או ''אבטחת איכות'', כך או כך, מדובר באותו המושג. כמוהם גם ''בקרת איכות'' אשר משמעותו זהה. אבטחת האיכות (הנגזרת מהמלה ''אבטחה''), מטפלת בנושאים: ביקורת, פיקוח, אימות (Validation) בדיקות, ועוד. עבודתו של מנהל אבטחת האיכות משלבת פעילות הכרוכה בהגדרת מחזור החיים של מוצר או שירות המפותח/מיוצר ע''י החברה לאורך כל שלבי מחזור החיים של השירות או המוצר בהם:: ניתוח הצרכים, אפיון, תכנון, בדיקות, הפצה וכדומה. מנהל אבטחת איכות משתמש בעבודתו במדדים שונים לבחינת תהליכים שונים ביצור המוצר או פיתוח ואספקת השירות תוך עמידה בדרישות תקנים פנימיים או חיצוניים על פי הם מבוצע כל שלב בתהליך. שאלת היסוד ''מהי איכות?'' או ''מהו מוצר או שירות איכותי?'' נתון בדרך כלל להחלטת הלקוח על פי התאמתו המוצר/שירות לשימוש הלקוח (fitness to use) וציפיותיו. לאחרונה התפתחה תת-התמחות בשם SQA (אבטחת איכות תוכנה) למוצרי תוכנה ותעשיית המידע (Information Technology) בגלל אופי ייחודי של תהליכי פיתוח מוצרי התוכנה
מנהל/ת רכש
מנהל רכש יש המשווים את תפקידו של מנהל הרכש לתפקידו של מנהל השיווק והמכירות. שניהם נמצאים כל העת במו''מ. מנהל השיווק בניסיונו לאתר פלחי שוק פוטנציאליים והרווחיים ביותר למוצרי החברה, בחינת שתפ''ים ובארטרים (עסקאות חליפין למיניהן) לצורך הגברת המכירות תוך כדי והעצמת הערך המסופק ע''י החברה אותה הוא מייצג לעומת מנהל הרכש המבצע את הפעולה ההפוכה בעת חיפוש,איתור ומו''מ מול ספק כזה או אחר. יעדי מנהל הרכש, בדומה למנהל המכירות הינם אחד – להעלות את רווחיות החברה. מנהל השיווק עושה זאת דרך הגדלת ההכנסות ואילו מנהל הרכש דרך צמצום ההוצאות. על מנהל הרכש להיות בעל כישורי משא ומתן מעולים, יכולת התנסחות והגדרת צרכיי החברה ויכולת סריקה ופנייה לספקים שונים ממקומות, לעיתים אף נידחים, בעולם לאספקת החלפים/רכיבים/מוצרים שירותים היכולים לסייע בידי החברה לייצור ופיתוח מוצריה שלה בעלות הכי נמוכה ללא התפשרות על טיב ואיכות המוצר המוגמר היוצא ממפעלי החברה או המסופק לקנייניה.
סמנכ''ל כספים

סמנכ''ל כספים (CFO – Chief Financial Officer), תפקיד מפתח האחראי על ניהול המשאב החשוב בארגון – הכסף – הינו תפקיד אליו שואפים רוב רואי החשבון.

סמנכ''ל הכספים, הדמות הבכירה בארגון לטיפול בענייניו הכספיים הינו בעל המידע העדכני והזמין ביותר בארגון לניהול ענייניו הכספיים ולשימור מעמדו של הארגון, נזילותו, ויכולתו לעמוד בפני בלתמ''ים לטוב או לרע.

מתוקף תפקידו, אחראי סמנכ''ל הכספים, בין היתר, לבקרה על:  הכנסות והוצאות הארגון, הבקרה תקציבית, בקרה על מיסים, בקרה על עבודת רואי החשבון ומנהלי החשבונות של הארגון וכמובן הכנות לביקורות חיצוניות.

עצם היותו סמנכ''ל הכספים למבין בענייניו העסקיים של הארגון, משמש לעיתים סמנכ''ל הכספים גם לפיתוח עסקיי הארגון, כריתת הסכמים, שיווק ורכש.

 

תפקיד סמנכ''ל הכספים עבר שינוי תדמיתי ותפיסתי נרחב בשנים האחרונות והפך למקבל החלטות מרכזי, יד ימינו של המנכ''ל ובעל הידע והיכולת לקבוע את עתיד הארגון ושרידותו במצבים שונים אליהם נקלע וצפוי להיקלע הארגון.

 

 מאפייני אישיות סמנכ''ל הכספים כוללים: אמינות ונאמנות, דקדקנות, יכולת ניתוח אנליטית גבוהה, הבנה במספרים ונוסחאות, שירותיו.

סמנכ''ל תפעול

בדומה למנהל התפעול משמש סמנכ''ל התפעול בתפקיד חוצה ארגון עם נגיעה כמעט בכל פעילות של הארגון.

 

התוויות האסטרטגיה התפעולית הינה לב פעילותו של סמנכ''ל התפעול ומכאן – גזירת הסדר והארגון מתוכם ועל-פי-הם יוכל הארגון לתפקד כמצופה ממנו מבפנים ומבחוץ.

בעת בניית האסטרטגיה על סמנכ''ל  התפעול להשגיח בנושאים רבים, בהם: התפעול השוטף והלוגיסטיקה , בקרה ניהולית ובחינה שוטפת של מדדי התפעול בארגון, ניהול ''רצפת הייצור'' של הארגון, עיתוד המלאי, עריכת תחזיות מכירה ויצור, תכנון לייצוריות (DFM), תיעוד לוגיסטי , ניהול רכש ושרשרת ההספקה, עלויות שילוח, ניהול מלאי ומחסנים, אבטחת איכות, עמידה בתקנים,  ניהול והנעת עובדים.

סמנכ''ל התפעול בארגון תעשייתי, ידו בכל ויד כל בו.

בחברות סטארט-אפ סמנכ''ל התפעול אחראי, בשלבים המוקדמים של הפעילות ל: ייצור, רכש, מלאי, שילוח, תקנים, איכות, הנדסה, מערכות מידע ולעיתים אף נדרש סמנכ''ל התפעול גם לטפל בתחומים האדמיניסטרטיביים – כ''א, תחזוקת מבנה, ניהול רשת המחשבים ועוד.

כלומר מנהל התפעול אחראי לכל מה שאינו כולל: פיתוח, שיווק ומכירות, כספים.

דרישות וכישורים הנדרשים לרוב:

כישוריו הבינאישיים של מנהל התפעול יכללו יכולת תקשורתית גבוהה, הקשבה, שימת לב לפרטים, דקדקנות ועמידה בזמנים ויעדים.